Facebook

Povijest

KK TROGIR je osnovan 1984.godine u Trogiru, 26 godina ovoga sporta je dokaz da su generacije trenera i djelatnika kluba imali samo jedan cilj, a to je da ne prekinu tradiciju, košarke u Trogiru. KK TROGIR se temelji na vlastitom igračkom potencijalu, dokaz su nam zadovoljni roditelji i danas odrasli ljudi koji su bili dio škole košarke te poslije dio košarkaškog kluba. Škola košarke KK TROGIR nekada je brojila preko 150 djece te u par navrata dala nekoliko mladih reprezentativaca. Košarka u Trogiru proživljava svoje najljepše dane od osnutka kluba, postaje članom A-1 HRVATSKE KOŠARKAŠKE LIGE od sezone 2008/09  i četvrfinalistom nacionalnog Kupa Krešimira Čosića iste godine. Dana 07.03.2010. momci Nikše Bavčevića, na čelu s legendarnim kapetanom Antom Bilićem ulaze u povijest Trogirskog sporta. Želja za uspjehom je bila jača od svih prepreka koje su nam stajale na putu zato je posvećujemo svima koji su vjerovali u nas, za sve one koji su živjeli uz klub te posebno obiteljima koje su bile bezuvjetna podrška u najtežim trenucima. Hvala svim prijateljima kluba koji su bili uz nas u ovom povijesnom trenutku, za klub i grad. Hvala Malarima koji su dostojno bodrili klub,večeras smo ponosni na našu publiku, jer su nam bili 6.igrač te prepoznali težinu ovog uspjeha. Ovi momci su vrijedni Vaše podrške: Luka Drezga, Josip Blajić, Ivan Rašetina, Ante Bilić, Toni Bizaca, Luka Žitko, Ante Delaš, Ivan Bilić, Joško Alujević , Matija Poščić , Toni Šoda, Toni Vitali , Tomislav Roso, Trener: Nikša Bavčević Pomoćni trener: Nikica Gardijan

Trogir je dobio svoj naziv prema grčkom nazivu Tragos (grč. jarac) osnovali su ga Grci koji su se tu nastanili već u 3st. prije Krista. Košarkaški Klub Trogir s ponosom već 26 godina njeguje tradiciju sporta, ponosni smo na generacije košarkaša koji su bili dio kluba a posebno na one koji još i dan danas proživljavaju sve lijepe i ružne trenutke s klubom. Nakon 26 godina, nakon mnogo lijepih i loših trenutaka s ponosom Vam predstavljamo maskotu kluba, od milja već nazvanog “rašpe”. Spojili smo povijest grada s klubom jer želimo da grad Trogir i svi zaljubljenici u Trogirsku košarku, napokon dobiju maskotu koju će učini prepoznatljivom.

Hvala svima koji su nas podržali, za sve one koji smatraju da možemo biti bolji neka nas slobodno kontaktiraju na marketingkktrogir@gmail.com, kktrogir@gmail.com jer želja za uspjehom je velika i želimo je podjeliti sa svima koji žele biti dio ovog povijesnog projekta za klub i grad.

Dragi prijatelji kluba poklanjamo Vam “rašpu”.   Hvala Vam.