Facebook

Novosti

Rekonstruirani Trogir juri prvoligaški opstanak

Gostovanjem kod Zaboka Trogir će otvoriti novu košarkašku sezonu s momčadi kojoj su, osim trenera Nikše Bavčevića, otišli gotovo svi ključni igrači od prošle sezone: Toni Bizaca, Joško Alujević, Luka Drezga i Matija Poščić. Uz nekoliko mladih i perspektivnih igrača i kapetana-veterana Antu Bilića ostali su Luka Žitko i Josip Blajić, dok će prve službene minute u dresu Trogira ovog vikenda odrađivati Nikola Gaurina, Miše Diminić i Matija Češković.

"Zbog nešto kasnijeg početka priprema i zbog toga što se još uvijek okupljamo nedostaje nam uigranosti. Trebat će još neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto. Nedostaje nam još jedan igrač na poziciji pet, no rade se maksimalni napori kako bi se i to riješilo do prve utakmice protiv Zaboka" - rekao nam je novi strateg Trogirana Ante Perica koji je prije točno mjesec dana preuzeo momčad.

Premijera u Zaboku ne bi bila laka ni da ste u boljoj situaciji.
"Nema sumnje da će Zabočani i ove sezone biti vrlo tvrd orah i da će se malo tko moći pohvaliti da ih je dobio na njihovom parketu. Kostur ekipe je ostao. Otišli su Ivan Čular i Veljko Budimir, a došli su Ivan Perinčić, centar Kraljević iz Cedevite i perspektivni Luka Pešut. No, mi se ni u Zaboku ni bilo gdje drugdje nećemo tek tako predati. Idemo pružiti svoj maksimum u ovom trenutku."

S obzirom na sve financijske probleme koje je klub imao pred početak okupljalo kada se čak spominjalo i moguće odustajanje od prve lige vjerujem da nitko od vas neće tražiti ponovni plasman u Ligu za prvaka.
"Glavni nam je cilj osigurati kontinuitet natjecanja u prvoligaškom društvu. Ali to ne znači da ćemo se s njim i zadovoljiti. Vjerujem da ćemo kako sezona bude odmicala, a mi se uigravali, pružati sve bolje igre. Budemo li tada u prilici za napraviti nešto više od zacrtanog plana sigurno je nećemo odbiti."

Slijedeća utakmica

A1 liga

Poredak

1. KK Kvarner 2010 32

2. KK Brod Svjetlost 31

3. KK Dubrovnik 31

4. KK Vrijednosnice OS Darda 31

5. KK Dubrava 29

6. KK Trogir 26

Rezultati

KK Kvarner 2010 - KK Svjetlost 84:98

KK Dubrava - KK Dubrovnik 86:81

KK Trogir - KK Darda 65:71