Facebook

Novosti

alt

Posljednja prvoligaška utakmica na domaćem parketu..

Iako je kod posljednjeplasiranog Trogira ubilježila pobjedu (65:71) u devetom kolu Lige za ostanak, Darda će ju morati potvrditi na svom parketu protiv Dubrave u utorak.Susret između Trogira i Vrijednosnica OS iz Darde bio je jedan od onih koji ne utječu praktički ni na što.

Trogir je već prije čvrsto okupirao posljednje mjesto i izgubio svaku nadu u spas, a Dardi je ishod ovog ogleda bio u tom smislu nevažan jer u svakom slučaju mora slaviti u utorak protiv Dubrave.No unatoč svemu bio je to nervozan susret pun grešaka tijekom kojeg su se protivnici izmjenjivali u vodstvu. Drugim poluvremenom dominirala je baranjska momčad, no posustala je u završnoj fazi odlučujućeg perioda. Dvije i pol minute do kraja Trogir je imao vodstvo 65:60.

Baranjci ipak nisu odustali, pojačali su obranu te na krilima dobre tranzicije uspjeli ostvariti seriju 11-0 koja je postavila konačni rezultat utakmice. Nakon poraza u Dubrovniku, Darda je pobjedom popravila atmosferu pred odlučujući dvoboj i u akciju vratila dosad ozlijeđene Ridla, Mandića i Bičvića.

Trogir je pak propustio ostvariti pobjedu u zadnjem domaćem susretu sezone, susretu koji je mogao biti zadnji nastup 40-godišnjeg Ante Bilića pred trogirskim navijačima.Bilić je zabio dvadeset koševa, Luka Žitko kao najbolji strijelac utakmice jedan više, dok je pobjednike predvodio Ivan Baković s 19 koševa.

Slijedeća utakmica

A1 liga

Poredak

1. KK Kvarner 2010 32

2. KK Brod Svjetlost 31

3. KK Dubrovnik 31

4. KK Vrijednosnice OS Darda 31

5. KK Dubrava 29

6. KK Trogir 26

Rezultati

KK Kvarner 2010 - KK Svjetlost 84:98

KK Dubrava - KK Dubrovnik 86:81

KK Trogir - KK Darda 65:71